Brandweerposten Apeldoorn

Interesseformulier Brandweervrijwilliger

De brandweer:

• maatschappelijk betrokken
• teamspirit
• een mooie vergoeding voor je inzet
• goede opleiding, goed voor je cv

Schuilt er in jou ook een hulpverlener?
Wij zoeken voor de brandweerposten in onze regio nieuwe parttime brandweermannen en -vrouwen, kijk op www.bijdebrandweer.nl of de brandweer in jouw woonplaats (of de plaats waar je overdag werkt) ook versterking kan gebruiken. Collega's bij de brandweer zijn werkzaam in alle beroepsgroepen en komen uit alle lagen van de bevolking. Mensen zonder 'bravoure', die zich betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daar op een positieve manier voor willen inzetten. De brandweer kent veel verschillende soorten incidenten en daarom zoeken we onze nieuwe collega's ook in alle beroepsgroepen. Want iedere persoon heeft weer andere vaardigheden en capaciteiten die bij een bepaald incident van pas kunnen komen. 

Wie zoeken wij?
Wij zoeken mannen en vrouwen  die wonen, en bij voorkeur ook werken, in de woonplaats. Bij de korpsen is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren.  Woon je bijvoorbeeld in een andere stad dan waar je werkt, dan kun je ook brandweercollega worden in de plaats waar je werkt.  Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treedt op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen. Kortom wij zoeken mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Wat vragen wij?
• Je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
• Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
• Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel

Wat bieden wij?
Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.

Vergoeding
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerposten in onze regio beschikken over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.

Aantrekkelijk voor werkgevers
Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de opleiding voltooit lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Ook vrouwen zijn welkom. We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Bij veel brandweerkorpsen zijn vrouwen actief. Vrouwen zijn daarom van harte welkom! Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door mannen en vrouwen die bijvoorbeeld in deeltijd werken of die geen betaalde baan hebben. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Een oefenavond bijwonen?
Interesse om een oefenavond van de brandweer bij te wonen in jouw lokale woonplaats? Kijk dan op www.bijdebrandweer.nl voor de contactgegevens van jouw lokale brandweerpost en vraag wanneer de wekelijkse oefenavond is van jouw mogelijke toekomstige collega's, neem een kijkje en ga met ze in gesprek. 

Interesse? Heb je na het lezen van deze informatie interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Vul dan het interesseformulier in zoals vermeld rechts bovenin deze pagina.

Brandweer Noord- en Oost-Gelderland is onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat. Wij redden mens en dier, verlenen hulp bij ongevallen, bestrijden brand én geven advies over brandveiligheid. Ons werk is zeer veeleisend. We werken met ruim 1.600 collega's vanaf 56 kazernes in een afwisselende regio met ruim 800.000 inwoners en duizenden bedrijven. Onze organisatie staat midden in de samenleving. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

Apeldoorn

Locatie:

Ugchelen, Uddel, Loenen, Hoog-Soeren, Hoenderloo, Beekbergen, Centrum

Kantooradres: